Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският президент Володимир Зеленски заяви пред журналисти в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският президент Володимир Зеленски заяви пред журналисти в
Коментари Харесай

Зеленски: Западът намали доставките на боеприпаси, а Русия опитва да смени правителството в Киев

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред публицисти в Киев, че Русия приготвя интервенция за дезинформация на украинското общество, с цел да сътвори разединение и да всява " безпорядък " в страната. Според него " Майдан 3 " ще докара до премахване на настоящето държавно управление, съобщи " Блумбърг ".

Зеленски съобщи и че данните на украинското разузнаване за така наречен " Майдан 3 " (както е станал прочут проектът поради окачествяването на митингите в Киев, свалили Виктор Янукович, като " Майдан 2 " в Москва), са доказани и от съдружниците на Украйна. " Майдан за тях е прелом, тъй че интервенцията е ясна ", добави Зеленски.

По-рано Online.ua писа за огромната осведомителна офанзива " Майдан-3 " за дестабилизиране на Украйна, базирайки се на свои източници в украинските правоприлагащи органи. Според тях осведомителната акция на съветските специфични служби е планувана за ноември-декември 2023 година

Твърди се и че интервенцията се води от шефа на политическия блок на Кремъл Сергей Кириенко, а идеологът е някогашният асистент на президента на Руската федерация Владислав Сурков.

По-малко муниции поради Газа

Зеленски счита и че доставката на снаряди за страната му се е забавила в резултат на пренасочването на западното внимание към войната на Израел и " Хамас ". По думите му сражаващите се в Близкия изток употребяват главно 155-милиметрови снаряди, а те са основни за потребностите на Украйна.

Това увеличено търсене съответствува с внимателен миг в европейските старания за помощ на Украйна: Европейски Съюз даде знак, че няма по какъв начин да извърши задачата за доставка на 1 млн. артилерийски снаряда до март.

" Нашите доставки се редуцираха и забавиха. Не че Съединени американски щати са споделили, че повече няма нищо да дават на Украйна. Не! Просто всеки води война за запасите самичък. Това е животът. Аз не споделям, че това е нещо положително, само че това е животът и ние би трябвало да пазиме това, което ни принадлежи ", споделя Зеленски, представен от AFP. Той удостоверява, че Западът не може да обезпечи задоволително количество снаряди, макар обещаните 1 млн. от Европейски Съюз до март. " Сега складовете са пусти или има законен най-малко, който съответна страна не може да ни даде. И това не е задоволително ", прибавя украинският президент, въпреки че хвали Съединени американски щати, че поставят старания за увеличение на производството., цитира го още организацията. " Блумбърг " отбелязва, че Зеленски е прекарал миналата седмица в опит да увери съдружниците, че армията се приготвя да се бори и през зимата, а делегация от Киев е посетила Вашингтон, където в законопроекта за финансиране на държавното управление няма помощ за Украйна поради съпротивата от републиканците.

" Фокусът ми е върху това да получа помощ от Запада... фокусът им се трансформира поради Близкия изток и по други аргументи. Без тази поддръжка ще тръгнем обратно. "

Източници: dnevnik.bg, segabg.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР